Tips inför barnkalaset

När du planerar ett barnkalas är det mycket som ska göras. Det kan vara svårt att få tiden att räcka till och då är det bra om du kan sköta allt hemifrån. Ett barnkalas ska vara kul för alla och då är det viktigt att planeringen och tiden fram till kalaset är stressfri och spännande.

528163-carnival-celebration

Den första födelsedagen

Alla föräldrar ser fram emot sitt barns 1-årsdag vilken egentligen inte firas lika mycket för barnets skull som föräldrarnas. Det är en stor milsten och det kan vara kul att göra något speciellt för ditt barn, till exempel ett temakalas. Har du en dotter kan du till exempel välja temat Mimmi Pigg och bland annat skaffa serpentiner, ballonger och tallrikar inom temat. Vill du ha något extra finns det ett barnstolskit att köpa som följer temat. För pojkarna blir alternativet istället Musse Pigg.

Barnkalas när barnet blir äldre

Barnen växer och skaffar sig olika intressen, vilket kan underlätta för dig som förälder. Ditt barn har kanske Spindelmannen som idol och det är ett perfekt tema för ett barnkalas.

Det första du ska tänka på är att skicka ut inbjudningskorten i god tid. På nätet hittar du bland annat inbjudningskort, både enkla- och temakort. Du kan även handla allt du behöver till dukning och dekorering. Självklart ska det bjudas på både mat och sötsaker. När det gäller mat brukar korv med bröd gå hem. Vad gäller sötsaker brukar barn tycka om det mesta, men något du måste tänka på att ta reda på är om någon av kompisarna har allergier.

Lekar

Lekar är en viktig del av barnkalaset och något som barn älskar är godis, då finns det ett stort urval av piñatas. De fylls med godis och barnen får turas om att slå på dem tills de går sönder och allt godis ramlar ut. Fiskedamm är också något som brukar gå hem och här kan du välja påsar med olika motiv.