Medvetna val av barnkläder

Det är inte lätt att hitta bra information på vad man bör tänka på när det ska handlas barnkläder. Nedan nedan en kort lista på fem vettiga regler vid medvetna val av barnkläder. Det är sedan upp till dig om du vill engagera dig mer när det gäller dina barns kläder. Låt oss hoppas att så blir fallet.

Fem regler när du shoppar barnkläder:

Undvik snören

Snören är egentligen inte gulligt och bekvämt alls. Snören, dragband och diverse snoddar är inte bara jobbiga att knyta eller knyta upp. De kan rentav vara livsfarliga. Snören kan fastna i allt möjligt när ditt barn är ute och leker. Det kan i sin tur leda till sönderslitna kläder eller olycksskador. Undvik allt som gör att ditt barn kan fara illa av snören som knyts fel eller eller inte knyts alls. Huvor är ytterligare något du vill undvika – i synnerhet när barnen är i en ålder då de älskar att klättra och klänga.

2074263-baby-sleepers-and-pig-on-the-clothesline-studio-isolated-on-white

Undvik smådelar

Det är fint med dekorationer på kläderna. Det är dock klart viktigast med ditt barns hälsa. Små detaljer i plagget kan lossna och som du säkert hört talas om är barn benägna att stoppa saker i munnen och svälja dem. Se därför till att kläder du väljer inte innehåller smådelar.

Slitage och färg

Vid val av barnkläder bör du lägga extra fokus på att klädmaterialet är starkt nog för att hålla över en längre tid. Fråga butikspersonal eller googla på materialet om du handlar på nätet. Ett annat tips är att inte välja vita eller ljusa kläder. All smuts som ditt barn kommer att samla på sig syns så mycket tydligare på ljusare plagg. Om ditt barn vistas ute en del, är mörkare toner på kläder att föredra.

Välj ekologiskt

Att handla ekologiskt ska ses numera som ett naturligt val. Vi är miljömedvetna i Sverige idag. Om du missat hela ”ekohajpen” skall det poängteras att det är ännu viktigare att handla ekologiskt när du handlar åt dina barn. Barnen är mer känsliga överlag. Risken för allergier är betydligt större när man är barn än i vuxen ålder. Välj kläder som har producerats utan bekämpningsmedelsrester. Välj bomull och välj bort PVC. Läs mer om hur du shoppar ekologiskt på nätet. Det finns en uppsjö av bra information att inhämta.

Handla alltid en storlek större

Barn växer fort. Vill du vara ekonomisk i alla lägen så spara inte på att välja billiga kläder. Välj ekologiska kläder istället om möjligt. Det du däremot kan spara in pengar på är om du väljer kläder i en eller till och med två storlekar större. Det kommer att förlänga kläders användningstid avsevärt.